Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Søren Gudmann's profil

Person informationer

Profil Billede af Søren Gudmann
Fritekst:

Første dansker på Seven Summits
Første danske bestigning af Manaslu
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
Island Peak6189 m.1998succesSe mere...
Imja Tse 1998

Søren Gudmann bestiger Imja Tse ad normalvejen (som alle andre) medio oktober under trekkingtur i Khumbu.

Pik Lenin (Pik Sary Tash)7134 m.1999Se mere...

Kommerciel ekspedition af TopAsia
Pik Lenin 1999
Deltagere: Søren Gudmann fra DK samt 3 nordmænd og 2 tyskere (kommerciel ekspedition af TopAsia)

Rejser til Tadjikistan og den normale basislejr, hvorfra bestigningsforsøget starter. Gruppen nåede lejr II, 5300 meter efter lange perioder med dårligt vejr.

Her Sørens beskrivelse på www.seven-summits.dk:

I juli 1999 mødes vi i Alma Aty, i Kazakstan. Vi er 3 fra Stavanger, en amerikaner og en tysk pige. Ingen kendte på forhånd alle de andre og det skulle da også vise sig at gruppen ikke fungerede helt optimalt.

Vi rejser via Bishkek og Osh i Kirgisistan til base camp, som ligger på 3600 m på “the onion fields”. Vi er i Pamir bjergene, nord for Pakistan, vest for Kina – midt i asien, Djengis Khans hjemmebane.
Folk lever stadig som nomader, med flokke af heste og geder.

En amerikansk gruppe er på vej væk, klager over dårligt vejr. Vi møder også Simone Moro, erfaren italiensk herre. Iløbet af nogen få dage med godt vejr har han været på toppen, og skal videre. Han skal lave en “Snow Leopard”, som er det tidligere Sojvet’s fire 7000 m’s toppe (dvs. der er vel egentlig kun 3 som er 7000).

Vi har brug for at akklimatisere noget mere end ham. Blandt andet bestiger vi Pik Petrovski som opvarmning, en top på højde med Mt. Blanc.

Ellers udsættes vores aktiviteter af at Trond - vores stærke mand, har fået seriøs diare, og ligger vandret i mange dage. Men langt om længe har vi fået forsyninger og grej slæbt op i en slags Advanced base camp.
Snevejr, så vente på at sneen sætter sig, derefter videre op. Det bliver en hård dag til C2, “the frying pan”. Vi skal over nogen gustne gletscher spalter, men det går fint. Der er 900 m højdemeter, så egentlig var planen at gå op med grej og derefter returnere til ABC/C1. Og først sove der anden gang vi kommer derop. Men nogen mente at der var for farligt at gå ned forbi spalterne om eftermiddagen når solen har bagt på bjerget. Derfor bliver det direkte op og sove der, og jeg får for første gang hovedpine. Lidt skummelt, for udover tømmermænd har jeg ikke erfaring med hovedpine og kan ikke vurdere om det er alvorligt. 
Inden vi gik op checkede jeg om den lokale benzin fungerer i vores brænder, og det gjorde den. Men uheldigvis har vi fået noegt andet i de andre flasker, noget peroleumsagtig shit, og brænderen virker dårligt og dysen skal renses hvert 10 minut ! Når man er 3 dehydrerede mænd efter en land dag er det temmelig surt.
Iløbet af næste dag kommer der flere grupper op, og ud på eftermiddage  kommer der en del skyer rullende op ad bjerget. Hele lejren går i panik, og folk snakker om snestorm og alverdens ulykker, så det ender med at de vi og de fleste andre går ned – midt på eftermiddagen og med dårlig sigtbarhed. Set i bagklogskabens klare lys burde vi været blevet.
Det bliver snevejr, men ikke specielt voldsomt. Men dog nok til at vi vil vente til det har sat sig.
Dvs. nu er løbet ved at være kørt, der er gået for meget tid med diare, og dårligt vejr, og da gruppe kemien heller ikke er helt i top ender det med vi returnerer uden at have været særligt højt oppe på bjerget.

Men det var en lærerig tur, og en vigtig omend noget dyrekøbt erfaring.

Web:
http://www.seven-summits.dk/ekspeditioner.htm
 Pik Petrovskij4829 m.1999succesSe mere...

Kommerciel ekspedition af TopAsia
Pik Lenin 1999
Deltagere: Søren Gudmann fra DK samt 3 nordmænd og 2 tyskere (kommerciel ekspedition af TopAsia)

Rejser til Tadjikistan og den normale basislejr, hvorfra bestigningsforsøget starter.Dog var der lange perioder med dårligt vejr.

Gruppen bestiger Pik Petrovski som akklimatisering.

Web: www.seven-summits.dkElbrus, Mt. Elbrus, Mount Elbrus5641 m.2001succesSe mere...
Detaljeret dato: 2001-08-15
Arrangør: Lokal

9 dages tur

Aconcagua6959 m.2002succesSe mere...
Detaljeret dato: 2002-01-22
Arrangør: Inka Expeditions

Horcones

Shisha Pangma8046 m.2003Se mere...
Shisha Pangma 2003  (kommerciel)
Leder ?
Deltagere: International ekspedition med 5 deltagere, hvor danske Søren Gudmann deltager.

Afrejse 30. august 2003 - med mulighed for en dansk førstebestigning... men det er åbenbart svært at  få besteget Shisha Pangma, trods efterhånden mange forsøg.
Senest har Søren Gudmann forsøgt sig på en engelsk ledet ekspedition og ankom til bjerget i starten af efteråret. Vejrliget var rimeligt de første par uger. Opsætning af højdelejr I og II og akklimatisering forløb perfekt.
På vej til lejr III blev en Sherpaguide fanget i en mindre lavine, slap dog med skrækken og en let skadet skulder. Topforsøg blev sat i gang , men grundet dårlige sneforhold og lavinefare vendte holdet om.

Shisha Pangma8046 m.2004Se mere...
Shisha Pangma og Cho Oyu 2004  (kommerciel)
Leder: David Hamilton
Deltagere: International ekspedition, hvor danske Søren Gudmann (2. forsøg) samt Carl Blaschke (Aconcagua) deltager.

SG kommer direkte fra en succesfuld bestigning af Cho Oyu og prøver dermed en dobbelt bestigning. SG og CB starter topforsøget d. 6. oktober, SG indser hurtigt at han må opgive da han har været syg hele natten og kræfterne slet ikke er til stede.
CB fortsætter sammen med lederen og 2 sherpaer og når toppen kl. 11. Dermed bliver CB den første dansker på central toppen (8.012m) af Shisha Pangma.

Den højeste top af bjerget på 8.046 m. er stadig ikke besteget af en dansker.

Cho Oyu8201 m.2004succesSe mere...
Detaljeret dato: 2004-09-25
Arrangør: Jagged ?

Cho Oyu og Shisha Pangma 2004 (kommerciel)
Leder ?

Deltagere: International ekspedition, hvor danske Søren Gudmann deltager.

SG deltager i en dobbelt ekspedition hvor målet er først at bestige Cho Oyu og derefter Shisha Pangma. Han har valgt at bruge kunstig ilt for at spare på kræfterne til Shisha Pangma.

D. 25. september når SG toppen af Cho Oyu efter 7½ times klatring. På topdagen var vejret kanon flot og bestigningen forløb uden store vanskeligheder, bortset fra lidt problemer med kolde tæer. Efter lidt restituering i BC går turen videre mod Shisha Pangma.

Se mere under Shisha Pangma 2004

Kosciuszko2228 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-09-07Kilimanjaro5895 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-09-30Elbrus, Mt. Elbrus, Mount Elbrus5641 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-07-24Everest (Mount Everest, Mt. Everest)8848 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-06-04
Leder: Russel Brice
Arrangør: Russel Brice

Everest 2005 (kommerciel)
Leder: Himalayan Experience, Himex
Deltagere: Bl.a. danske Mogens Jensen og Søren Gudmann

MJ og SG er en del en stor ekspedition der forsøger sig fra nordsiden af Everest.

MJ forsøgte at bestige Everest by fair means. Han cyklede og løb fra Viborg til Kathmandu i vinteren 2004/2005 før han startede turen op ad bjerget uden brug af kunstig ilt. MJ starter sit topforsøg d. 4. juni men må efter kort tid vende om i ca. 8.450 meters højde pga. af meget kolde tæer.


SG, der bruger ilt til sin bestigning, når toppen af Everest d. 4. juni 2005.

Søren skriver i sin dagbog: "Ikke flere reb, frem med øksen. Resten af vejen er sneskavler, en del op og ned, men simpelt. Op over en kant, der er den sgu - toppen, der er kun 200 m !! Klump i halsen - nu kan det ikke gå galt. Bliver glad og knokler afsted, men er ved at slå mig selv ihjel, må selvfølgelig fortsætte med at gå samme tempo, 3 skridt – pause etc.

Når frem og kaster mig ned på det højeste punkt på planeten. Glæde, lettelse og et galoperende åndedræt. Jeg gjorde det sgu. Der var seriøse kriser undervejs, men et eller andet udefinerligt fik mig til at tage endnu et, og endnu et af de så ubehagelig skridt fremad. Nu er det tid for jubel og fotografering. Men jeg skal tænke på ilten, og bliver kun 15 min på toppen. Så er det retur."

Dermed bliver SG den 5. dansker på toppen af Mt. Everest.

Bøger:
Topfeber, de syv tinder på rekordtid. Aschehoug 2006

Artikler:
Masser

Wev:
www.seven-summits.dk
www.mogenseverest.dk

Aconcagua6959 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-11-26Denali (Mount McKinley)6194 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-07-02Vinson4892 m.2005succesSe mere...
Detaljeret dato: 2005-12-14Carstensz Pyramide (Puncak Jaya)4884 m.2006succesSe mere...


Gasherbrum I8068 m.2007Se mere...
Gasherbrum 1 og II 2007
Leder:
Deltagere: Søren Gudmann

Seven Summit bestigeren Søren Gudmann forsøger sig på en dobbelt ekspedition til G1 og G2, men må afbryde forsøgene på grund af ustabile forhold.

Gasherbrum II8035 m.2007Se mere...
Gasherbrum 1 og II 2007
Leder:
Deltagere: Søren Gudmann

Seven Summit bestigeren Søren Gudmann forsøger sig på en dobbelt ekspedition til G1 og G2, men må afbryde forsøgene på grund af ustabile forhold.

Manaslu8153 m.2009succesSe mere...
Detaljeret dato: 2009-09-28
Leder: Russel Brice
Arrangør: Himex

Leder: Russel Brice
Deltagere:Syv deltagere på International kommerciel ekspedition, der i blandt danske Søren Gudmann


Holdet fløj i helikopter til Sama, hvorfra base camp etableredes efter få dage. Hele holdet bestiger Manaslu d. 28. september, vist nok med kunstig ilt.

Her kort fra Søren Gudmanns hjemmeside:

"Den 28. August tog jeg afsted på min femte 8000m ekspedition. Turen gik til Manaslu i det centrale Nepal. Manaslu er 8163m højt og dermed verdens 8. højeste bjerg.
For en gangs skyld klappede det hele, vejret var fint, og der var ikke så meget sne på bjerget. Jeg var i god form og nåede toppen af bjerget den 28. September - som den første dansker nogensinde.

Web:
Masser danske medier i dagene 29-30. september
http://www.seven-summits.dk/dagbog.htm
http://www.himex.com/english/news/2009-09-10Manaslu.htmMera Peak Central (normaltoppen)6461 m.2012succesSe mere...
Detaljeret dato: 2012-10-24
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

 Tur til Mera peak som guide for Kipling. 
Får to kunder på toppen, i smukt vejr. 

Kilimanjaro5895 m.2012succesSe mere...
Detaljeret dato: 2012-09-18
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

Bestiger Kilimanjaro med en gruppe. 9 af 11 på toppen og to på Stella Point

Elbrus, Mt. Elbrus, Mount Elbrus5641 m.2012succesSe mere...
Detaljeret dato: 2012-07-20
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

Bestiger Elbrus med en gruppe fra Kipling Travel. Alle 17 deltagere når toppen.

Stok Kangri6153 m.2018succesSe mere...
Detaljeret dato: 2018-07

Søren Gudmann leder Kipling gruppe til toppen af Stok Kangri. 
Alle på toppen. Detaljer mangler

Stok Kangri6153 m.2018succesSe mere...
Detaljeret dato: 2018-07-20
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

 Stok Kangri

Stok Kangri6153 m.2019succesSe mere...
Detaljeret dato: 2019-07-23
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

 11 af 13 på toppen, min 2. bestigning

Stok Kangri6153 m.2019succesSe mere...
Detaljeret dato: 2019-07
Arrangør: Kipling

Søren Gudmann leder Kipling gruppe til toppen af Stok Kangri. 
14 oppe. Detaljer mangler

Kilimanjaro5895 m.2019succesSe mere...
Detaljeret dato: 2019-01-20
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel

Kilimanjaro

Kilimanjaro5895 m.2019succesSe mere...
Detaljeret dato: 2019-09-18
Leder: Søren Gudmann
Arrangør: Kipling Travel