Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Mads Granlien's profil

Person informationer

Profil Billede af Mads Granlien
  • Navn: Mads Granlien
  • Alder: 2019
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
Gasherbrum VI7003 m.1998Se mere...
Danish Karakorum Expedition 1998
Leder: Henrik Jessen Hansen
Deltagere: Jan Mathorne, Bo Belvedere og Mads Granlien

Se under Gasherbrum I (Hidden Peak) 1998
Det lykkedes ikke for ekspeditionen at bestige GVI, da forholdene var yderst farlige. Hele ekspeditionsdagbogen ligger på www.tt.dk samt www.himalaya.dk. Se under Gasherbrum I.

Artikler:
Helsides annonce i POL 22/6-98

Web:
www.himalaya.dk og www.tt.dk

Gasherbrum I8068 m.1998succesSe mere...
Danish Karakorum Expedition 1998
Leder: Henrik Jessen Hansen
Deltagere: Jan Mathorne, Bo Belvedere og Mads Granlien.

Dansk Himalaya Selskab stod for endnu en gennemarbejdet Karakorum ekspedition i sommeren 1998. HJ måtte vende om med en knæskade i starten af ekspeditionen.

JM, BB og MG besteg G1 i alpinstil XX-juli 1998 - meget flot. JM og BB har nu to 8.000 meter bestigninger under sig.

Hele ekspeditionsdagbogen ligger på www.tt.dk samt www.himalaya.dk.

Bøger:
Climbing The Worlds 14 Highest Mountains / Sale & Cleare / 2000

Artikler:
Utallige, bla. helsides annonce i POL 22/6-98, NK jun-98, AW nov-98, HM-Mar-99

Web:
www.himalaya.dk, www.tt.dk

Nanga Parbat8125 m.1999succesSe mere...
Detaljeret dato: 1999-07-03

Nanga Parbat 1999 (international ekspedition)
Leder: Peter Guggemos
Deltagere: Ni klatrere fra Tyskland, USA, Italien, Lichenstein og Pakistan samt danske Mads Granlien og Allan Christensen.

Den tysk arrangerede internationale Nanga Parbat ekspedition via den nye normalvej, på Diamir-ruten. Afgang fra København er 28. maj. Der etableredes fire lejre på bjerget.
AK og MG bestiger Nanga Parbat d. 3/7 ved 15-tiden efter at have siddet en dårlig vejrperiode ud i en af de øvre lejre. Ak stod delvist ned på ski.
Med Nanga Parbat har MG besteget to ottetusindere på et år - en usædvanlig flot - og hele bestigningen og formen er en usædvanlig flot bedrift.

Bøger:
Climbing The Worlds 14 Highest Mountains / Sale & Cleare / 2000

Artikler:
AW Okt-99, AW-Dec99 - se her:
http://www.opdagverden.dk/rejser/artikel/bjergbestigning-i-pakistan-nanga-parbat


Web: 
http://www.eventyrkonsulenten.dk/hvem.htmEverest (Mount Everest, Mt. Everest)8848 m.2000succesSe mere...
Detaljeret dato: 2000-05-20
Leder: Henrik Jessen Hansen

Mt. Everest - BigE 2000
Leder: Henrik Jessen Hansen
Deltagere: Bo Belvedere, Jan Mathorne, Mads Granlien, Asmus Nørresleth, Allan Kristensen og Lars Thrane samt BC-manager Jan Bønding. Sherpaer Dawa Temba, Dawa Chirri, Nima Dawa sherpa og Ong Chou sherpa.

Igen tager kernen fra Dansk Himalaya til Everest og igen vil de prøve Polish Route eller Sydpillaren. Holdet er usædvanlig stærkt. Forsøgte at bestige Lobuche Peak som opvarmning til Everest, men opgav.

Holdet var umådelig stærkt gående (trods spredt sygdom) og oprettelse af lejre foregik rimeligt efter planen.

Her uddrag/Parafrase fra BigE’s hjemmeside om bestigningen:

19. maj sidst på eftermiddagen kom MG, AN, AC, BC og JM samt DT og DC til lejr 4 i 8100 meters højde, og hvilede de ud efter en anstrengende opstigning. De var trætte efter en lang dags klatring fra lejr 2 i 6450 meter. AC, BC og JM følte sig for trætte til at fortsætte samme aften, men MG og AN var rimeligt friske og efter nogle timers hvile med flere liter vædskeindtag forlod de lejr 4 kl 22.30 19. maj.
I lyset af det hårde arbejde dagen før, havde de besluttet at klatre med ilt og de fik følgeskab af to af vores gode højdesherpaer, DT og DC.
For os i basecamp blev det en lang nat og endelig lidt i 5 her til morgen, var de på walkien og kunne fortælle, at de var få meter over sydtoppen og dermed i over 8.700 meters højde. Den næste halvanden time var uhyre spændende og en ældre sherpa, der er ansat til at ordne isfaldet, og som har en fortid som buddistisk lama, bad bønner i over en time og
spredte velsignet ris rundt i basecamp.

Endelig kl 6.30 var MG på walkien med ordene: Jeg har en god nyhed ... jeg kan ikke komme højere ... Alle kom op næsten samtidig. For DT var det hans 6 bestigning og for DC var det hans første. Det er en klar morgen på toppen med en fantastisk solopgang. Der er nogen vind, så efter et kvarter begyndte de på nedklatringen. De håber at kunne nå ned til lejr 2 idag. Klatring opad havde budt på flere udfordrende steder, også steder der var teknisk sværere end det berømte Hillary-step lige under toppen. De klatrede med to liter ilt i minuttet og har nu stadigvæk
næsten 2 hele flasker tilbage.

Dagen efter var det tid til endnu et topforsøg ved JM, AC, BB, ND og OC. Kl. 21:00 satte de i gang. Natten var kold og klar og JM med AC efter sig klatrede opad imod sydtoppen.
AC selvfølgelig lidt langsommere klatrende i hans forsøg på at blive den første dansker på toppen uden brug af iltflasker. Kl. 8.00 meldte JM sig fra sydtoppen, han var meget træt men stadigvæk optimistisk, og AC var måske kun 50 højdemeter under ham.
Derefter var der lang tavshed. Både vi og sherpaerne i lejr 2 forsøgte forgæves at kalde topholdet og først efter halvanden time, var der forbindelse mellem sherpaerne, og med en meget dårlig oversættelse fik vi indtryk af, at de var vendt om. I mellemtiden var BB kommet ned til lejr 4 og han fortsatte efter en pause til lejr 2. Da BB kom til lejr 2 kunne han danne sig et indtryk over begivenhederne oppe under toppen. Alle på nær én af sherpaerne (der faktisk gik på toppen) var vendt om ved sydtoppen pga. kraftig blæst.

Altså har Danmark fået sin 3 og 4. Everest-bestiger og ad den tredje – og hidtil sværeste rute. Og Ac på sydtoppen uden ilt - meget, meget flot.

Artikler:
Mange i dagene 24-26/11 efter pressemeddelser, IG 10/12-99, BG-februar 2000, POL 19/3-2000 m.fl. Stort set alle landets medier 20/5 efter bestigningen, AW-Jul2000, VB 5/2000, DB 4-2000, HM Feb2001

TV: TV-Avisen nov 99, Feb-2000 TV Aviserne 20/5

Web:
www.tt.dk/bigE + www.himalaya.dk