Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Jacob Wetche's profil

Person informationer

Profil Billede af Jacob Wetche
  • Navn: Jacob Wetche
  • Alder: 2019
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
K28611 m.2008Se mere...
International ekspedition
Leder ?
Deltagere: Nick Nielsen og Jacob Wetche


Her fra www.pol.dk:

Danskere på K2: Vi vendte om
Nick Nielsen var i lejr med den omkomne nordmand fra K2, men erkendte, at det sidste stykke var for farligt og vendte om.

AF PETER JØRGENSEN
Han har stået på toppen af Mount Everest, verdens højeste bjerg, men har altid haft K2 som det ultimative mål.

For godt en uge siden måtte Nick Nielsen og hans makker Jacob wetche dog se i øjnene, at forholdene på toppen af verdens næsthøjeste bjerg var for farlige, så de vendte om og droppede drømmen i denne omgang.

Det var der desværre mange, der ikke gjorde. Desværre, fordi en kæmpe isflage i fredags rev sig løs fra bjerget og trak flere bjergbestigere med sig i dybet.

Den seneste melding fra Reuters siger ni døde og fire savnet fra forskellige ekspeditioner på vej mod toppen.

Det var russisk roulette«
En af dem, der menes at være styrtet i døden, er den norske bjergbestiger Rolf Bae. Norske medier rapporterer, at hans kone så ham blive hevet med, da den cirka 12 meter tykke isflage knækkede, og liget af en person, der passer til hans beskrivelse, blev fundet sent lørdag aften.

Nick Nielsen sad i sidste uge i Lejr 1 sammen med hele den norske ekspedition. Lejr 1 ligger i 6.100 meters højde, og på det tidspunkt troede både Nick, Jacob og deres skandinaviske venner på projektet.

Men jo højere vi kom, jo flere stenskred oplevede vi. Vi var simpelthen ved at blive ramt hele tiden, og på et tidspunkt sagde Jacob, at det her var ren russisk roulette og kun et spørgsmål om tid, før vi blev torpederet«, siger Nick, der sammen med sin makker derfor til sidst besluttede at vende om.

Amerikanerne ville ikke vente
Den endelige beslutning kom faktisk helt naturligt.
Vi var nærmest en meter fra at blive taget af en lavine på et tidspunkt og måtte springe væk. Og før det havde vi haft et forsøg, hvor vi gik 10-15 minutter bag en amerikansk ekspedition. Men de ville ikke vente på os, og de blev ved med at smide sten ned i hovedet på os. Altså, det var jo ikke med vilje, men det sker jo, fordi folk i den højde bliver så desperate for at nå toppen, og så gik vi og fik deres sten i hovedet. Der ville vi ikke være med mere«, fortæller Nick Nielsen.
Bjergene er blevet mere levende
Den 33-årige bjergbestiger, der oprindeligt kommer fra Grønland, har været på i alt 15 ekspeditioner, men har altid haft K2 som sit endelige mål.

Han og makkeren Jacob Wetche havde været på K2 i en måned, da de besluttede at give op og rejse


http://politiken.dk/indland/article547024.ece