Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Morten Søndergaard's profil

Person informationer

Profil Billede af Morten Søndergaard
  • Navn: Morten Søndergaard
  • Alder: 2019
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
Pik Pobeda7439 m.2003Se mere...

Danish Tien Shan Expedition 2003
Deltagere: Morten Søndergaard og Hans Linde

Dette er kort og godt en succeshistorie om en herlig sommer i af de få i Tien Shan, der ikke ligefrem har været overrendt af danske klatrere og bjergbestigere. Danish Tien Shan Expedition er en lille alpin 2-mands ekspedition med base camp ved South Inylchek Glacier i Kirgistan.

MS bestiger Khan Tengri d. 10. august kl. 11:30 via normalvejen fra syd. HL kom op i andet forsøg og blev 4. dansker på Khan Tengris top, mandag d. 11. august.

Tilbage i base camp restituerede MS og HL til et forsøg sammen med en del andre på det alvorlige Pik Pobeda 7.439 meter via normalvejen fra nord over Diky Pass.
De vendte om fra lejr IV i 6.400 meter, grundet dårlig vejr. På vejen ned måtte de søge ly inden de nåede lejr III i 5.700 meter i mørke. Vejret var fortsat dårligt og holdet søgte ned til base camp, hvorefter de tog hjem.
 
En meget, meget flot ekspedition..

Se også: Khan TengriKhan Tengri6995 m.2003succesSe mere...
Detaljeret dato: 2003-08-10

Danish Tien Shan Expedition 2003
Deltagere: Morten Søndergaard og Hans Linde

Dette er kort og godt en succeshistorie om en herlig sommer i af de få i Tien Shan, der ikke ligefrem har været overrendt af danske klatrere og bjergbestigere.

Danish Tien Shan Expedition er en lille alpin 2-mands ekspedition med base camp ved South Inylchek Glacier i Kirgistan.

MS bestiger Khan Tengri d. 10. august kl. 11:30 via normalvejen fra syd.
HL kom op i andet forsøg og blev 4. dansker på Khan Tengris top, mandag d. 11. august.

Tilbage i base camp restituerede MS og HL til et forsøg sammen med en del andre på det alvorlige Pik Pobeda 7.439 meter via normalvejen fra nord over Diky Pass. De vendte om fra lejr IV i 6.400 meter, grundet dårlig vejr. På vejen ned måtte de søge ly inden de nåede lejr III i 5.700 meter i mørke. Vejret var fortsat dårligt og holdet søgte ned til base camp, hvorefter de tog hjem. En meget, meget flot ekspedition..

Se også: Pik Pobeda