Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Asmus Nørreslet's profil

Person informationer

Profil Billede af Asmus Nørreslet
  • Navn: Asmus Nørreslet
  • Alder: 2019
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
Pt. 5.415 (Hindu Raj)5415 m.1999succesSe mere...

UIAA ekspedition til Hindu Raj 1999
Deltagere: Bl.a Asmus Nørresleth

Som akklimatiseringstur på UIAA ekspedtionen beslutter AN m.fl. at bestige Pt. 5.400 ad svær 1.200 meter rute graderet D+, 300 m 65 grader op mod toppen:

"Vores team er Benoit og jeg, Manu (guide) og hans kæreste Ildi. Vi sætter ud kl 2 fra lejren og når toppen ved halv tolv tiden. Utrolig flot udsigt ud over hele massivet. 1600 meter længere nede kan lejrens orange telte skimtes og overfor Chikari (5928) og Makutchum (6198).
Nedstigningen bliver dog lidt af en epic. Efter 200 meters nedklatring har solen fået overtaget magten og colouiren er omdannet til en veritabel bowlingbane for store klippestykker, der med få minutters mellemrum drøner ned gemmen renden. Vi beslutter os for at fire ned i couloirens højre side, der er i sikkerhed for stenfald (håber vi), men også med en masse løs og dårlig klippe. Efter et par abseils og en del nedklatring på løseflager og hylder slipper vi ud af couloiren, med alle lemmer intakt.
Vi er tilbage i basislejren til aftensmad efter vores 18 timers raid". (Email fra AN januar 2000)

Se også Makutchum

Artikler:
DB 2-2000, HM Mar-2000Makutchum6191 m.1999succesSe mere...

UIAA ekspedition til Hindu Raj 1999
Deltagere: bl.a. Asmus Nørresleth

Et hold med AN forsøger at bestige Makutchums øst-grat via en sydvendt couloir med enm gradering på TD+:

En dags anmarch op gennem endnu en kompliceret og farlig gletscher giver adgang til bjerget. Vi har besluttet os for at prøve samme stil som sidst. Dvs. minimum udstyr, og så gå for toppen første dag. Næste dag når vi omkrig 17 tiden et punkt i 5.850) højde oppe på bjerget.
Vi har klatret over 1000 højdemeter og er meget trætte. Da næste passage ser ud til at blive meget svær firer vi ned til en hylde for at bivuakere og fortsætte næste dag. Vores bivuakgear er med vilje temmelig begrænset. En dunjakke hver, ekstra vanter, sokker og hue, og en brænder og mad. Jeg synes det er koldt men ikke fuldstændigt umuligt. Ildi derimod har fået det meget koldt og da ingen af os kan undvære noget af vores tøj er eneste løsning af gå ned. Det er lidt bittert da vi har klatret flere ret svære partier for at komme så højt. Vi kan ikke dele os i 2 teams, da vi deler et dobbeltreb mellem os 4. Men da vi kommer i gang med de ca. 10 abseils ned over graten er det dog med en følelse af at have gjort det rigtige. Rebet sidder fast et par gange og da klippen er meget dårlig tager det lang tid at få etableret abseilpunkterne. Omkring kl. 4:30 dumper vi tilbage i lejren, efter at have været i gang i over 26 timer (inkl. 2 timers rysten på bivuaken).

Et par dage senere laver jeg igen et forsøg på Makutchum. Denne gang med 2 tjekker. Vi når ikke højere end tidligere, da meget dårligt vejr ankommer, og sætter al aktivitet ud for yderligere nogle dage.
Se også Pt. 5.415  (Email fra AN, januar 2000)

Artikler:
DB 2-2000, HM Mar-2000Island Peak6189 m.2000succesSe mere...

Mera Peak, Amphu Laptsa & Island Peak 2000 (kommerciel)
Leder: Asmus Nørresleth
Deltagere: 5 englændere

AN leder en lille mand på toppen af Mera Peak over Amphu Laptsa passet og op på Island Peak under kommercielt ekspeditionstrek. Flot!
 Mera Peak Central (normaltoppen)6461 m.2000succesSe mere...

Mera Peak, Amphu Laptsa & Island Peak 2000 (kommerciel)
Leder: Asmus Nørresleth
Deltagere: 5 englændere

AN leder en lille mand på toppen af Mera Peak over Amphu Laptsa passet og op på Island Peak under kommercielt ekspeditionstrek. Flot!
 Everest (Mount Everest, Mt. Everest)8848 m.2000succesSe mere...
Detaljeret dato: 2000-05-20
Leder: Henrik Jessen Hansen

Mt. Everest - BigE 2000
Leder: Henrik Jessen Hansen
Deltagere: Bo Belvedere, Jan Mathorne, Mads Granlien, Asmus Nørresleth, Allan Kristensen og Lars Thrane samt BC-manager Jan Bønding. Sherpaer Dawa Temba, Dawa Chirri, Nima Dawa sherpa og Ong Chou sherpa.

Igen tager kernen fra Dansk Himalaya til Everest og igen vil de prøve Polish Route eller Sydpillaren. Holdet er usædvanlig stærkt. Forsøgte at bestige Lobuche Peak som opvarmning til Everest, men opgav.

Holdet var umådelig stærkt gående (trods spredt sygdom) og oprettelse af lejre foregik rimeligt efter planen.

Her uddrag/Parafrase fra BigE’s hjemmeside om bestigningen:

19. maj sidst på eftermiddagen kom MG, AN, AC, BC og JM samt DT og DC til lejr 4 i 8100 meters højde, og hvilede de ud efter en anstrengende opstigning. De var trætte efter en lang dags klatring fra lejr 2 i 6450 meter. AC, BC og JM følte sig for trætte til at fortsætte samme aften, men MG og AN var rimeligt friske og efter nogle timers hvile med flere liter vædskeindtag forlod de lejr 4 kl 22.30 19. maj.
I lyset af det hårde arbejde dagen før, havde de besluttet at klatre med ilt og de fik følgeskab af to af vores gode højdesherpaer, DT og DC.
For os i basecamp blev det en lang nat og endelig lidt i 5 her til morgen, var de på walkien og kunne fortælle, at de var få meter over sydtoppen og dermed i over 8.700 meters højde. Den næste halvanden time var uhyre spændende og en ældre sherpa, der er ansat til at ordne isfaldet, og som har en fortid som buddistisk lama, bad bønner i over en time og
spredte velsignet ris rundt i basecamp.

Endelig kl 6.30 var MG på walkien med ordene: Jeg har en god nyhed ... jeg kan ikke komme højere ... Alle kom op næsten samtidig. For DT var det hans 6 bestigning og for DC var det hans første. Det er en klar morgen på toppen med en fantastisk solopgang. Der er nogen vind, så efter et kvarter begyndte de på nedklatringen. De håber at kunne nå ned til lejr 2 idag. Klatring opad havde budt på flere udfordrende steder, også steder der var teknisk sværere end det berømte Hillary-step lige under toppen. De klatrede med to liter ilt i minuttet og har nu stadigvæk
næsten 2 hele flasker tilbage.

Dagen efter var det tid til endnu et topforsøg ved JM, AC, BB, ND og OC. Kl. 21:00 satte de i gang. Natten var kold og klar og JM med AC efter sig klatrede opad imod sydtoppen.
AC selvfølgelig lidt langsommere klatrende i hans forsøg på at blive den første dansker på toppen uden brug af iltflasker. Kl. 8.00 meldte JM sig fra sydtoppen, han var meget træt men stadigvæk optimistisk, og AC var måske kun 50 højdemeter under ham.
Derefter var der lang tavshed. Både vi og sherpaerne i lejr 2 forsøgte forgæves at kalde topholdet og først efter halvanden time, var der forbindelse mellem sherpaerne, og med en meget dårlig oversættelse fik vi indtryk af, at de var vendt om. I mellemtiden var BB kommet ned til lejr 4 og han fortsatte efter en pause til lejr 2. Da BB kom til lejr 2 kunne han danne sig et indtryk over begivenhederne oppe under toppen. Alle på nær én af sherpaerne (der faktisk gik på toppen) var vendt om ved sydtoppen pga. kraftig blæst.

Altså har Danmark fået sin 3 og 4. Everest-bestiger og ad den tredje – og hidtil sværeste rute. Og Ac på sydtoppen uden ilt - meget, meget flot.

Artikler:
Mange i dagene 24-26/11 efter pressemeddelser, IG 10/12-99, BG-februar 2000, POL 19/3-2000 m.fl. Stort set alle landets medier 20/5 efter bestigningen, AW-Jul2000, VB 5/2000, DB 4-2000, HM Feb2001

TV: TV-Avisen nov 99, Feb-2000 TV Aviserne 20/5

Web:
www.tt.dk/bigE + www.himalaya.dk

Everest (Mount Everest, Mt. Everest)8848 m.2001succesSe mere...
Detaljeret dato: 2001-05-23
Leder: Russel Brice
Arrangør: Russel Brice

Everest North Ridge Expedition 2001
Leder: Russel Brice
Guide: Andy Lapkass, Chris Warner og danske Asmus Nørresleth
Deltagere: Roy Hughes (British), Owen West (USA), Ellen Miller (USA), Jaime Vinals (Guatemala), Marco Siffredi (France), Evelyne Binsack (Switzerland), Robert Bosch (Switzerland), Naoki Ishikawa (Japan), Jess Stock (British), Keiron Mackenzie (Scotland) og 8 Sherpaer

Afrejse d. 28. marts. AN skriver: "Holdet ser stærkt og spændende ud. Franske Marco Sicfreddi skal bla. snowboarde ned fra toppen, en schweizisk kvindelig bjergguide skal blive første schweiziske kvinde på toppen.
Ekspeditionen løber over 70 dage og vi regner med at være tilbage d. 9 juni."

Den 23. maj bestiger 14 ud af 15 personer på ekspeditionen Everest - deriblandt AN, der dermed er første dansker med to Everest bestigninger. En deltager snowboarder fra toppen og den amerikanske guide Andy Lakpass og en klient overlever åben bivi i 8700 meter! Asmus var med i redningen af holdet. Læs endelig mere om topdagen og nedstigningen (se for neden).

AN besteg Everest i 2000 på den danske BigE ekspedition og altså nu her i år fra Tibet - tillykke, det er sgu flot!

Flere detaljer om ekspeditionen her

Artikler:
JP - forår 2001
FA - 25/6-01

Chobutse (Tso Boje)6689 m.2002succesSe mere...

Rolwaling 2002
Deltagere: Asmus Nørreslet og Yannick Graziani.

Under fantastisk tomands ekspedition i Rolwaling i efteråret 2002 bestiger Asmus og Yannick bjergene Ramdung Go, Chokio Go, Tsoboje, Pt. 6705.

Desuden står de for en dansk førstebestigning og øjensynligt en ganske sjælden bestigning af det smukke bjerg Tsoboje. Nomineret til Cristal FFME sammen med Yannick Graziani for bestigningen af Tsoboje.

Her burde være en lang artikel, fra en fantastisk ekspedition.

Web:
www.tvmountain.com/expe/yannick/tsoboje.phpChekigo6527 m.2002succesSe mere...

Rolwaling 2002
Deltagere: Asmus Nørreslet og Yannick Graziani

Under fantastisk tomands ekspedition i Rolwaling i efteråret 2002 bestiger Asmus og Yannick bjergene Ramdung Go, Chokio Go, Tsoboje, Pt. 6705.

Desuden står de for en dansk førstebestigning og øjensynligt en ganske sjælden bestigning af det smukke bjerg Tsoboje. Nomineret til Cristal FFME sammen med Yannick Graziani for bestigningen af Tsoboje.

Her burde være en lang artikel, fra en fantastisk ekspedition.

Web:
www.tvmountain.com/expe/yannick/tsoboje.php
 Ramdung Go5930 m.2002succesSe mere...

Rolwaling 2002
Deltagere: Asmus Nørreslet og Yannick Graziani.

Under fantastisk tomands ekspedition i Rolwaling i efteråret 2002 bestiger Asmus og Yannick bjergene Ramdung Go, Chokio Go, Tsoboje, Pt. 6705.

Desuden står de for en dansk førstebestigning og øjensynligt en ganske sjælden bestigning af det smukke bjerg Tsoboje. Nomineret til Cristal FFME sammen med Yannick Graziani for bestigningen af Tsoboje.

Her burde være en lang artikel, fra en fantastisk ekspedition.

Web:
www.tvmountain.com/expe/yannick/tsoboje.phpPt. 6.7056705 m.2002succesSe mere...

Rolwaling 2002
Deltagere: Asmus Nørreslet og Yannick Graziani.

Under fantastisk tomands ekspedition i Rolwaling i efteråret 2002 bestiger Asmus og Yannick bjergene Ramdung Go, Chokio Go, Tsoboje, Pt. 6705.

Desuden står de for en dansk førstebestigning og øjensynligt en ganske sjælden bestigning af det smukke bjerg Tsoboje. Nomineret til Cristal FFME sammen med Yannick Graziani for bestigningen af Tsoboje.

Her burde være en lang artikel, fra en fantastisk ekspedition.

Web:
www.tvmountain.com/expe/yannick/tsoboje.phpManaslu8153 m.2006Se mere...
Arrangør: Thamserku

Manaslu 2006
Deltagere: Asmus Nørreslet og Yannick Graziani (FR), Christian Tromsdorff (FR), Patrick Wagnon (FR), Sandrine (FR) Choudens

Allerede her midt i september 2006 tager jeg afsted med gode venner og guidekollegaer til Manaslu 8167m - det 8’ene højeste bjerg i verden. Det er en privat ekspedition, som vi selv financierer og
har arrangeret. I Nepal har vi hjælp af et lokalt firma (Thamserku), der står for al logistikken i Nepal. Vi har allerede sent et læs udstyr afsted til Kathmandu, hvor vi mødes med Yannick (i Pakistan i øjeblikket), og herfra tager afsted mod bjerget.

Vores plan er at bestige bjerget fra Pungen Gletscheren der ligger på syd-øst siden af bjerget. Det er en side af bjerget der kun en håndfuld ekspeditioner har forsøgt sig og kun få er lykkedes med at nå til tops. Vi ønsker at drage i retning af sydkammen, hvor en polsk ekspedition i 1981 lykkedes med at nå toppen via kammen, dernæst syd-øst flanken. Vores håb er at vi kan bestige denne kam, evt via en ny rute, i alpin stil - lige præcis hvilken rute vi tager ved vi ikke endnu.
Vi lader bjerget diktere vejen, objektivet er at lave en flot æstetisk rute i alpin stil, uden hjælp af højdesherpaer, ilt og optimalt uden brug af faste reb.
Det er en ekspedition med fokus på eventyret og oplevelsen. Ingen satelit kommunikation, inden news-flash’s. Som i gamle dage bliver historien fortalt når vi er tilbage igen. Vi regner med at være tilbage engang i midten af November.....

Dårlige forhold stopper forsøget - oplysninger mangler.

Web: 
http://www.norreslet.dk/Image/Slideshows/Manaslu/index.htm