Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Om Mountains


Lars Gundersen så i starten af 1990'erne et ganske nørdet, dog fantastisk spændende værk af navnkundige Elisabeth Hawley om 1960'ernes ekspeditioner i Himalaya. Og i internationale klatreblade i 1990'erne, var der ligeledes fortegnelser over de mest spektakulære Himalaya-ekspeditioner.

Deraf kom inspirationen til at sammensætte en oversigt over alle danske ekspeditioner i Himalaya, som hidtil ingen havde det fjerneste overblik over.

Efter grundig reserach i magasiner, blade og aviser samt et utal af personlige kilder, resulterede det i et lille hæfte i 1993.

Allerede i 1997 blev mountains.dk første gang lagt på nettet, i en meget enkel oversigt.

Dette er tredje version af Mountains.dk med håb om, at mange vi lægge deres ekspeditionsdetaljer ind til fremtidig indpiration til andre klatrere og bjergbestigere - og vi arbejder i 2020 på at kunne udgive en lidt mere moderne form og helt ny platform.

Blandt kilderne er et hav af danske bjergbestigere og interessenter fra Nepal, Eberhard Jurgalski, Alan Arnette, og ikke mindst Elisabeth Hawleys database.

Vi skal fra start beklage for evt. fejl og mangler i beskrivelserne af de mange ekspeditioner - og prøver ihærdigt at skele fup fra fakta osv.

Lars Gundersen står bag Mountains.dk, og mange gode kræfter har været med på teknik og og med-webmastere gennem tiden, startende med Henrik Mynderup over Tom Westermann, Christian Bjerre og Makia Jørgensen.


God fornøjelse.


Med venlig hilsen
Mountains.dk


Lars Gundersen er desuden stifter og indehaver af Kipling Travel (www.kiplingtravel.dk), Kipling Inc i Nepal og har Nepal rejseinfo-siden www.visitnepal.dk og Kipling India Travels i Indien (www.kiplingindiatravels.com). Lars har været turistambassadør for Nepal, se www.nepaltouristboard.dk og været formand for Dansk-Nepalesisk Selskab 2012-2019.

 

Find os på facebook RSS Stem på gode ideer og foreslag