Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Tharpu Chuli (Tent Peak)

Højde: 5558 meter (18,235.80 ft)
Antal personer: 4
På toppen: 2

Førstebestigere: Haruo Higuchi m.fl., 1964.

Tharpu Chuli (Tent PEak) fik i 1956 det beskrivende navn Tent Peak af Jimmy Roberts, da han rekognoscerede til den britiske Machhapuchhare-ekspedition året efter.
Og som et telt står Tharpu lige midt i Annapurna Sanctuary. Bjergets relativt beskedne højde, de mange mulige ruter på det samt de mange omgivende bjerge gør det til et velegnet klatremål. Førstebestigerne, fra Kyoto Universitet, gik via Sydøstkammen. Fra Annapurna Base Camp krydser man til nordsiden af South Annapurna Glacier,
hvor en evt. basislejr kan placeres. En første højdelejr kan placeres direkte under Vestvæggen i ca. 5.000 m. Derfra søger man syd om bjerget til en mindre bræ, der leder frem til en stor snerende eller couloir. Denne følges op til Sydøstkammen, først på østsiden, siden på vestsiden af renden. Kammen følges i en klassisk bestigning. Eneste forhindring undervejs er et klippeparti, der kan omgås mod syd.
Standardruten idag følges Nordvestkammen. Fra den fremskudte højdelejr i 5.000 m krydser man bræerne til foden af Nordvestkammen. Væggen op til kammen er "fluted", dvs. den består af en række render og rygge, der danner et orgelpibe-mønster. På sit laveste sted er kammen ca. 120 m høj. Mod syd, hvor den rejser sig til 180 m, er den til gengæld mindre stejl. Man følger en af renderne op. Første del holder ca. 45E, derefter stigende til 55E. Kammen følges til toppen. Først er den bred og letgået. Men midtvejs smalner den til, bliver knivskarp og relativt stejl. Over dette punkt flader kammen atter ud.
Parafrase Thorbjørn YdegaardPersonSorter efter navn ÅrstalSorter efter Årstal TopSorter efter top succes Info
Morten Sønderskov Nielsen2012succesSe profil...
Ivan Braun2012succesSe profil...
CC SS (ønsker at være anonym)2013Se profil...
Marie Schleisner2013Se profil...